Gerda Habes|Uitvaartzorg|Persoonlijk|Zorgvuldig|Oog voor Detail

Leer mij kennen

24 uur per dag bereikbaar
06 - 125 666 69

Welkom op de website van
Gerda Habes Uitvaartzorg

Gerda Habes begeleidt op persoonlijke wijze de uitvaart
met aandacht voor u, uw wensen en mogelijkheden.

Voorstellen

Een aantal jaren heb ik in de zorg gewerkt als hoofd van een woonvorm en een activiteitencentrum voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Prachtig werk waar je goed moet luisteren naar wat de cliënt nodig heeft en daarop inspelen. In dit vak kreeg ik ook te maken met geleden verliezen. Door NAH, als gevolg van een ongeluk, een val of bijvoorbeeld een ziekte, krijgen cliënten te maken met verlies van gezondheid, soms van de gezinssituatie en sociaal netwerk. Dit gaat gepaard met verdriet en rouw. Dit werk heb ik met veel plezier gedaan.

Door diverse eigen verlies ervaringen in mijn jeugd en in mijn verdere leven was de overstap naar het vak uitvaartbegeleider voor mij bijna logisch. Nadat ik ruim twee jaar in dienst ben geweest bij Meander Uitvaarten in Zwolle ben ik in 2011 een eigen uitvaartonderneming begonnen. Ook werk ik als freelancer voor diverse bedrijven van het midden tot het noorden van het land.

Voorstellen

Opname gemaakt door RTL 4

Het maakt niet uit wie voor u de uitvaart verzorgt,
het Huis van Afscheid `De Wijker Hof` is voor iedereen beschikbaar.


veer

Begeleiding

Dat er voor de familie rust en ruimte ontstaat om op een goede manier keuzes te maken voor een passend afscheid is voor mij belangrijk.
Niet alles hoeft op de eerste dag al te worden beslist, er is tijd om bepaalde keuzes in de loop van de dagen te maken. Met zorg en aandacht wil ik u graag met raad en daad bijstaan en u helpen in het maken van keuzes die bij u, maar ook van degene van wie u afscheid neemt, passen.
In deze periode zijn er veel zaken te regelen. Bijvoorbeeld het doen van aangifte van overlijden bij de gemeente of het afhandelen van verzekeringen. U hebt de keuze om dit aan mij over te laten of het zelf te doen. Ik zal u dan, indien gewenst, op weg helpen hoe u uw doel kunt bereiken. Zo kunt u zelf beslissen hoe de uitvaart, maar zeker ook de dagen voor de uitvaart eruit zullen zien.

Kosten

De uiteindelijke kosten van een uitvaart worden bepaald door de keuzes die gemaakt worden. Het maakt een groot verschil of er een advertentie in een landelijke of regionale krant wordt geplaatst en of er wel of geen gebruik van catering gemaakt wordt. Ook de prijzen van bijvoorbeeld een kist lopen erg uiteen. In een vroeg stadium ontvangt u van mij een kostenbegroting. Heel belangrijk vind ik het om zo transparant mogelijk te zijn, zodat u direct inzicht hebt in de consequenties van de keuzes die gemaakt worden.

Kosten
Voorgesprek

Voorgesprek

Het kan rust geven om de eigen uitvaartwensen te hebben besproken. Dit kan ook nog voor er sprake is van een te verwachten overlijden. Velen vinden het prettig om tevoren kennis te maken met degene die de uitvaart uiteindelijk zal begeleiden.
Het is mogelijk om ter oriëntatie een gesprek te hebben over uw uitvaartwensen. In dit gesprek draag ik mogelijkheden en ideeën aan die u ter overweging kunt nemen. Dit is geheel kosteloos en vrijblijvend. U ontvangt van mij hiervan een verslag en een pro forma kostenbegroting. Om rechtstreeks contact op te nemen kunt u hier klikken.

Ook is het mogelijk om voor u zelf uw uitvaartwensen op papier te zetten, zodat uw nabestaanden het kunnen lezen. Een invulboekje kunt u hier downloaden.

Download Invulboekje

Verzekeringen

Ongeacht of en waar u verzekerd bent, kan ik voor u de uitvaart begeleiden. Als u een natura verzekering hebt (verzekerd voor een pakket aan diensten) afgesloten, dan zal de verzekeraar u een bepaald bedrag uitkeren, als u geen gebruik maakt van hun diensten. De hoogte van dit bedrag kunt u meestal vinden op uw jaaroverzicht. 

Wanneer u in het bezit bent van een kapitaalverzekering zal er een vaststaand bedrag worden uitgekeerd.

De afhandeling met de verzekering – ook al zijn er heel oude polissen kan ik voor u verzorgen. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Verzekering
Wattedoen

Wat te doen na overlijden

Wanneer iemand is overleden:

  • Bel eerst de arts (via de huisartsenpost). De dood moet worden vastgesteld door een arts voordat wij iets mogen doen.

  • Waarschuw degenen die u graag bij de verzorging en/ of de bespreking aanwezig wil hebben. De verzorging hoeft niet op stel en sprong.

  • Neem dan contact op met Gerda Habes: 06 125 666 69

  • Wilt u zich vast voorbereiden, dan kunt u de kleding klaar leggen, de adressen opzoeken of nadenken over de tekst van de rouwkaart.

"Dat er voor de familie rust en ruimte ontstaat is voor mij belangrijk."

Contact

Telefoon: 06 - 125 666 69

E-Mail: uitvaart@gerdahabes.nl

Adres: De Vos van Steenwijkstraat 90
7957 BJ De Wijk